Utensils & Equipment part 10

1. CURVING KNIFE



MATERIAL : STAINLEES STEEL

HOW TO CLEAN : Menggunakan spons dengan sabun anti bakteri

FUNCTION : Berfungsi untuk membentuk suatu buah untuk kelihatan cantik


2. ICE CREAM SCOUP


MATERIAL : STAINLESS STEEL

 HOW TO CLEAN : Menggunakan spons dengan sabun anti bakteri

FUNCTION : Berfungsi untuk mengambil ice cream yang ingin dibentuk bulat


3. KITCHEN SHEARS 



MATERIAL : STAINLESS STEEL

HOW TO CLEAN : Menggunakan spons dengan sabun anti bakteri

FUNCTION : Berfungsi untuk memotong bahan atau membuka suatu kemasan bahan


4. MEASURING JUG


MATERIAL : PLASTIK

HOW TO CLEAN : Menggunakan spons dengan sabun anti bakteri

FUNCTION : Berfungsi untuk mengukur suatu cairan. Seperti water dan milk


5. SHARPENER STEEL


MATERIAL : STAINLESS STEEL

HOW TO CLEAN : Menggunakan spons dengan sabun anti bakteri

FUNCTION : Berfungsi untuk mengasah pisau


6. PALETTE KNIFE


MATERIAL : STAINLESS STEEL 

HOW TO CLEAN : Menggunakan spons dengan sabun anti bakteri

FUNCTION : Berfungsi untuk meratakan cream pada suatu kue yang akan di hias

Komentar